top of page
  • תמונת הסופר/תמיכאל קרויזר

איך מלטשים עץ לבניה בצורה נכונה?



שיוף עץ הוא מיומנות בסיסית בנגרות, קריטית להשגת גימור חלק ומקצועי. בין אם אתה נגר מנוסה או חובב עשה זאת בעצמך, הבנת השיטות והכלים הנכונים לשיוף עץ יכולה לשפר משמעותית את איכות הפרויקטים שלך. 

כאנשי צוות המתמחים בתחום הבנייה בעץ, החלטנו להפשיל שרוולים, לשנס מותניים ולא כדי לפצוח במלאכת עשייה, אלא כדי לכתוב עבורכם את המדריך הבא שיספק סקירה מקיפה של תהליך השיוף, מטכניקות בסיסיות ועד לטיפים מתקדמים.

הבנת יסודות השיוף

שיוף הוא תהליך במסגרתו מחליקים משטחי עץ על ידי שחיקה עם נייר זכוכית או חומרים שוחקים אחרים המתבצעים על-ידי מכשירים חשמליים דוגמת מלטשת חשמלית. המטרות העיקריות הן להסיר פגמים, להחליק את סיבי העץ ולהכין את העץ לגימור.

השיוף חשוב לצורך הכנת משטח המבטיח שהעץ חלק ומוכן לצבע, לכה או ציפוי. להסרת פגמים דוגמת הסרת  שקעים, שריטות ופגמים אחרים במשטח. להבלטת סיבי העץ כאשר הוא מוציא את היופי הטבעי של סיבי העץ במלוא הדרם.

אך כיצד ניתן לעשות זאת נכון? הכל מתחיל בראש ובראשונה בבחירת כלי העבודה בו תשתשמו.

בחירת נייר זכוכית נכון

נייר זכוכית מגיע בדרגות מחוספסות שונות, כל אחת מהן מתאימה לשלבים שונים של תהליך השיוף.

מומלץ לגשת לחנו המתמחה בנושא זה ולבחון יחד איתם את סוג נייר הזכוכית הנדרש וזאת על-פי סוג העבודה וסוג העץ.

ישנם ניירות זכוכית המשמשים להסרת חומר כבד ולעיצוב, בעוד שישנם ניירות זכוכית אידיאליים לשיוף כללי ולהחלקת משטחים מחוספסים.

נייר זכוכית עדין מושלם לשיוף סופי לפני גימור, זאת בעוד שנייר זכוכית עדין מאוד יכול לשמש לעתים בשלב הגימור וזאת לכמה טאצ'ים אחרונים.

כאן כדאי לדעת כי ישנם גם סוגי נייר זכוכית שונים, כאשר גרנט מתאים לשיוף ידני; נשחק מהר יותר אך מספק גימור עדין. לצידו, נייר זכוכית מתחמוצת אלומיניום הוא עמיד ומתאים לשיוף ידני ולשיוף עם כלים חשמליים כפי שציינו לעיל.

קרביד סיליקון אידיאלי לשיוף מתכת וגימור עצים קשים, בעוד שנייר זכוכית קרמיקה הוא עמיד במיוחד ומשמש למשימות שיוף מאתגרות וקשות.

שיוף ידני מול שיוף חשמלי

לשיוף ידני שורה של יתרונות דוגמת שליטה טובה יותר, סיכון נמוך יותר לפגיעה בעץ, וכן הוא אידיאלי לעבודה מדויקת.

השתמשו בבלוק שיוף לשמירה על לחץ אחיד, שיוף עם כיוון סיבי העץ כדי להימנע משריטות, ובדקו את ההתקדמות והשיפור מעת לעת.


7 צפיות0 תגובות

Comentários


bottom of page